FILIALA JUDEȚEANĂ BIHOR
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Cherechiu

Comună membră ACoR din 29.03.2011

Prin HCL nr. 12 din 29.03.2011 comuna Cherechiu a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna se întinde pe cele două părți ale canalului Ierului și pe drumul principal nr. 19 Oradea-Satu Mare (E 671)
Comuna este departe de orașe, de la punctul de legătură Cherechiu, pe drumul nr. 19 Valea lui Mihai este la o distanță de 20 km, Marghita la 21 km, Oradea la 46 km, Carei la 51 km, Satu Mare la 86 km
Teritoriul administrativ al comunei Cherechiu este situat în partea de nord-vest a județului Bihor.
Din 1968, de la restructurările administrative, comuna Cherechiu este alcătuită din Cherechiu, Cheșereu și Târgușor. Comuna se află în partea nord-vestică a României și a județului Bihor, spre nord-est de la Săcuieni, și la sud de Valea Mihai.
Cheșereu poate fi accesat prin Cherehiu pe un drum parțial modernizat, pe un drum de legătură de 8 km de stare proastă. 
Trecerea graniței pe cale publică și cale ferată se face la: Nyirabrany-Valea lui Mihai (la 8 km de la Valea lui Mihai), și la Letavertes-Săcuieni (la 10 km de la Săcuieni) care s-a deschis în 2004. Prin linie aeriană Debrețin este la numai 45 km, astfel acesta poate fi considerat cel mai apropiat oraș mare.
Cele trei sate sunt așezate în valea Ierului pe teritoriul mlaștinii de pe Valea Ierului desecată pe la sfârșitul anilor 60 și pe dealurile mai mici care o înconjoară, la o altitudine de 100-180m.
Teritoriul comunei este vecin cu alte patru comune: la sud cu Săcuieni, la vest cu Simian, la nord cu Tarcea, la est cu Buduslău. Satele sunt: Olosig, Săcuieni, Șilindru, Șimian, Tarcea, Adoni, Albiș.

Nu are o stemă aprobată prin H.G.

Alexandru NIRI

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: cherechiu.ro
 E-mail: registratura@cherechiu.ro
 Telefon: +40 259 352 585